Asiakaskokemus – Turvallista matkaa!

Valitettavan useasti kesä Suomessa jää lyhyeksi ja sää on hyvinkin vaihteleva. Olenkin päättänyt viime vuosina pelata varman päälle ja varata matkan syksylle etelän lämpöön. Mikäli huono kesä sattuu kohdalle, saa ulkomailla nauttia tarvittavan D-vitamiiniannoksen. Vieraat kulttuurit ja aivan uudet maisemat auttavat lomatunnelmaan virittäytymisessä. Ulkomailla matkustaessani arjen huolet ja murheet unohtuvat, ja on helppo ottaa lomaa kaikesta, mitä kotisuomessa tapahtuu.

Tosin diabeetikko ei voi ottaa lomaa aivan kaikesta. Meillä uskollisena matkatoverina kulkee diabetes. Itselläni se on ollut jo 14 vuoden ajan. Nykyteknologian ansiosta matkalle lähteminen sairauden kanssa on kuitenkin entistä helpompaa. Hyvin varautunut diabeetikko voi viettää pitkiäkin aikoja ulkomailla kevein mielin. Matkalle lähdettäessä on hyvä muistaa insuliinien riittävä määrä ja niiden kylmäsäilytys. On myös tärkeää varata riittävästi hoitovälineitä ja varamittari matkaan. EU:n ulkopuolelle matkustaessa kannattaa selvittää, mitä kaikkea matkavakuutus kattaa. Mitä paremmin varautuu, sitä rennompi on matkustaa.

Itse olen kokenut, että teknologian ja mukanani kulkevan Neliapilan omahoitosovelluksen avulla diabeteksen kanssa matkustaminen  on helpottunut. Jo ennen matkaa saavutettu hyvä hoitotasapaino ja vähentyneet sokerien vaihteluarvot antavat turvallisen pohjan matkustamiseen.  Hyvään hoitosuhteeseen kuuluu myös tiivis yhteydenpito lääkäreiden ja hoitajan kanssa. On mieltä rauhoittavaa tietää, että tämä yhteydenpito ei katkea lomallakaan. Voin tarvittaessa lähettää Neliapilan hoitohenkilökunnalle viestin, mikäli lomarytmi tekee tepposiaan diabetekselle. Kätevää!

Ottamalla asiat omaan haltuun, voi diabeetikkokin elää aivan yhtä täyttä elämää kuin kuka tahansa muu. Voisin jopa väittää, että meillä löytyy sisua ja tarmoa toteuttaa asioita suuremmalla intohimolla kuin keskivertoihmisellä. Olen iloinen siitä, että olen saanut hienon hoitosuhteen käyttämäni omahoitosovelluksen kautta. Minulla on ote diabeteksestani ja minä määrään siitä. Parasta on se, kun saa itse olla heiluttamassa tahtipuikkoa ja päättää lomakohteet. Tänä vuonna olenkin Suomessa matkustamisen lisäksi käynyt Hollannissa ja Kroatiassa. Seuraavaksi olen päättänyt lähteä katsomaan miltä Venäjä näyttää diabeetikon silmin.

Bon Voyage!

-Cia-

Cia Päivänurmi on 24-vuotias diabeetikko Joensuusta. Hän on mukana järjestötoiminnassa ja osallistunut mm. IDF Europen Youth Leadership -toimintaan.