Ensimmäisenä Suomessa – ihonalainen sensori jatkuvaan verensokeriseurantaan

Lääkäripalvelu Neliapila ja Pharmanova tekivät historiaa lokakuun alussa, kun ensimmäiselle suomalaispotilaalle asetettiin kudossokeria mittaava ihonalainen Eversense-kapseli, jonka avulla seurataan sokeriarvoja jatkuvasti kolmen kuukauden ajan. Potilaalle tehtiin pieni, kivuton toimenpide, jossa sensori asetettiin paikalleen. Lisäksi potilaalla on kolikon kokoinen lähetin käsivarressaan, johon verensokeritiedot tallentuvat ja josta ne lähetetään edelleen potilaan puhelimeen. Lähetin varoittaa liian matalasta tai korkeasta sokeriarvosta myös ilman puhelinsovellusta helpottaen elämää merkittävästi.

Uusia, kustannustehokkaita hoitoja

Verensokerin seuraaminen on diabeteksen hoidon perusta. Tähän asti potilaat ovat kirjanneet verensokeriarvoja ja käyneet niitä läpi diabeteshoitajan ja lääkärin kanssa. Kirjaukset ovat usein puutteellisia ja hoitotiimi on joutunut tekemään hoitopäätökset vaillinaisen tiedon pohjalta, kertoo kapselin asettanut diabetologi Markku Saraheimo Neliapilasta.

Verensokerin seurannassa on tapahtunut paljon muutoksia. Yksittäisten sormenpäämittausten aika alkaa olla ohi. Jatkuvaan verensokerin seurantaan on sen sijaan tullut ja on tulossa useita uusia ratkaisuja, Markku Saraheimo jatkaa. Haasteena on kuitenkin hinta. Liian usein mietitään vain lyhyen aikavälin kustannuksia sen sijaan, että ajateltaisiin säästöä, joka syntyy hyvällä, kokonaisvaltaisella hoidolla ja komplikaatioiden ehkäisyllä. Lisäksi on hyvä tiedostaa jatkuvan sokeriseurannan positiivinen merkitys diabeetikon elämänlaadulle.

Eversense-ratkaisua edustavan Pharmanovan toimitusjohtaja Aarno Tammela sanoo, että nyt Suomeen saadulla ratkaisulla on pian tuhansia käyttäjiä eri puolilla maailmaa. Kokemukset ovat olleet erittäin kannustavia ja uskomme, että jatkuva ja huoleton Eversense- sokeriseuranta tulee olemaan osa yksilöllistyvää hoitoa myös Suomessa. Eversense-kapselin käyttöaika pitenee lähitulevaisuudessa jopa kuuteen kuukauteen.

Tulevaisuuden hoitoa jo tänään

Neliapila on luomassa diabeteksen hoidon tulevaisuutta ja siksi lähdimme mukaan tämän uuden tuotteen käyttöönottoon. Olemme erittäin innostuneita Eversense-ratkaisusta, joka mahdollistaa verensokeriseurannan aivan uudella tavalla ja helppoudella. Jatkuva mittaus tarjoaa ainutlaatuisen näkymän potilaan verensokeriin tosielämässä. Hoitotiimi pystyy tämän ansiosta tekemään hoitopäätökset täysin erilaiselta pohjalta kuin koskaan aikaisemmin.

Lisätietoja
Lääkäripalvelu Neliapila Oy
Lääkäripalvelu Neliapila on Suomen johtava yksityinen diabeteksen hoitoon erikoistunut lääkärikeskus, joka on keskittynyt uusien digitaalisten hoitokäytäntöjen ja niitä tukevien järjestelmien hyödyntämiseen diabeteksen hoidossa. Neliapila tarjoaa Balansio-palvelun avulla diabeteksen hoitoa koko maassa. Vastaanottotoiminta tapahtuu Helsingissä.

Lisätietoja:
Markku Saraheimo, LT, sisätautien erikoislääkäri ja diabetologi, +358 50 5217952
www.neliapila.eu
www.balansio.com

Pharmanova Oy
Pharmanova on erikoistunut diabetestuotteisiin palvellen sairaaloita ja muita terveydenhuollon yksiköitä sekä tuhansia diabeetikoita, jotka käyttävät tuotteitamme päivittäin hoidossaan.
Edustamme johtavia innovatiivisten laitteiden valmistajia, jotka tuottavat terveydenhuollon käyttöön entistä tehokkaampia ja turvallisempia ratkaisuja.

Lisätietoja:
Aarno Tammela, toimitusjohtaja, +358 400 410959.
www.pharmanova.fi
www.senseonics.com

Pieni sensori asetetaan olkavarteen yksinkertaisella muutaman minuutin kestävällä toimenpiteellä. Sensori kerää jatkuvasti glukoositietoja ja lähettää ne langattomasti olkavarren päällä olevaan lähettimeen ja älypuhelimeen.

 

 

Eversense-mies--1024x683@2x.jpg

Älypuhelinsovellus näyttää ajantasaisen glukoositason ja sen muutossuunnan missä ja milloin vaan, jotta potilaan verensokeri pysyisi tavoitealueella. Älykäs lähetin varoittaa ennen kuin glukoositaso menee tavoitealueen ulkopuolelle, jopa silloin kun älypuhelin ei ole mukana. Lähetin voidaan irrottaa ja ottaa käyttöön aina haluttaessa.