Asiakaskokemus – Uuden kokeilu toi pysyvän avun arkeen

Merja Kosonen-1.jpg

Merja Kosonen - tyypin 1 diabeetikko yli 45 vuotta

Merja on ollut pitkään Neliapilan asiakkaana ja oli ensimmäisten joukossa Tuettu omahoito -palvelun käyttäjänä. Balansio-sovellukseen syötettyjen tietojen pohjalta piirtyvät käyrät näyttivät Merjalle selkeästi, mikä vaikutus liikunnalla, oikealla insuliiniannostuksella sekä ruoalla on diabeteksen hoidossa.

Merja on todella iloinen, että lähti aikoinaan mukaan kokeilemaan uutta tapaa hoitaa diabetesta, vaikka hänellä oli myös ennakkoluuloja.

Alkuun olin hieman vastahakoinen, sillä sovellusta käytettiin tabletilla. Lisäksi siihen aikaan sovelluksen kielenä toimi englanti, joka toi oman lisähaasteen. Opastuksen jälkeen merkitsin kuitenkin tunnollisesti hiilihydraatit, käytetyn insuliinin sekä liikunnan ja opin nopeasti sinuiksi sovelluksen käytössä. Syötettyjen tietojen pohjalta piirtyvät käyrät näyttivät minulle selkeästi, mikä vaikutus liikunnalla, oikealla insuliiniannostuksella sekä ruoalla on diabeteksen hoidossa. Näkyvissä olevat tulokset motivoivat ja hypot jäivät lähes kokonaan pois – saavutin vihdoin hoitotuloksia ja pystyin vaikuttamaan diabetekseni hoidon etenemiseen!
— Merja

Sovelluksesta Merja pystyi tarkastelemaan, päivän aikana käytetyn insuliinin, syötyjen hiilihydraattien sekä liikunnan määrän. Sovelluksen viestipalvelu toi Merjalle kaivattua vuorovaikutteisuutta.

Asiantunteva hoitaja auttaa tarpeen tullessa – ohjaa ja opastaa tilanteen ollessa ajankohtainen. Vastuu ei ole vain yksin minulla, kun tukihenkilönä ja tilanteen seuraajana toimii terveydenhuollon ammattilainen.
— Merja

Merja Kosonen (55 v.) Heinolasta on sairastanut 1-tyypin diabetesta jo yli 45 vuotta. Vaikeasti hallittava verensokeritasapaino sekä runsas määrä hypoja ovat olleet erityisiä haasteita diabeteksen hoidossa. Merjan pitkäaikainen verensokeri on ollut hyvä, mutta heittelyltä ei kuitenkaan ole vältytty.