Diabeteslääkärit

Markku Saraheimo.jpg

LT, diabetologi,
sisätautien erikoislääkäri

Markku Saraheimo

Vastaava lääkäri

Markulla on pitkä kokemus diabeetikoiden hoidosta ja kohtaamisesta sekä diabeteksen hoidon edistämiseen komplikaatioden ennaltaehkäisemiseksi. Markun erikoisosaamiseen kuuluvat insuliiniherkät diabeetikot, huippu-urheiljat sekä komplisoituneet diabeetikot. Markku tekee työtään suurella sydämellä, potilaansa aina etusijalle asettaen. Hänen suuri toive on muuttaa diabeteksen hoitoa maailmanlaajuisesti yksilölliseksi, terpeenmukaiseksi sekä diabeetikkoa arjessa tukevaksi. Markku toimii myös Helsingin yliopiston tutkijana sekä Quattro Folian asiantuntijalääkärinä jossa on mukana kehittämässä uutta hoitotyökalua diabeteksen tuettuun etähoitoon.  

Markun perheessä on kolme tyypin 1 diabeetikkoa, joten hänellä on vahva ymmärrys diabeteksen hoidosta arjessa. Vapaa-aikansa Markku viettää aktiivisesti urheillen, etenkin pyöräillen sekä geokätköillen. Markku arvostaa perheensä ja ystäviensä kanssa vietettyä aikaa ja on innostunut maailmanmatkaaja.

 
Tero-Lasten ja nuorten diabeteslääkäri.jpg

LT, diabetologi, lastentautien erikoislääkäri, dosentti

Tero Saukkonen

Tero Saukkonen on toiminut diabeteksen hoidon parissa jo 30 vuotta. Teron vastaanotolle ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset ja nuoret aikuiset. Terolle ensisijaisen tärkeää olisi, että diabeteksen hoito olisi perheille luonteva osa arkea eikä suuri rasituksen aihe. Tero on erikoistunut lasten ja nuorten diabeteksen hoitoon. Teron perheessä sairastetaan tyypin 1 diabetesta, joten myös omakohtaista kokemusta diabetesarjesta löytyy. Tero toimii myös kansainvälisen lääkeyrityksen lääketieteellisenä johtajana. Tutustu Teroon sekä hänen mietteisiin lasten diabeteksen hoidosta tarkemmin blogistamme.

 
19.png

LT, dosentti, endokrinologi

Ilkka Vauhkonen

Ilkalla on diabeteksen erityispätevyys sekä 20 vuoden kliininen kokemus diabeteksen hoidosta. Perheessä sairastetaan tyypin 1 diabetesta, eli diabetesarki on tuttua. Ilkka toimii myös kansainvälisen lääkeyrityksen asiantuntijalääkärinä.

 
19.png

LKT, professori, sisätautien ja yleislääketieteen erikoislääkäri, dosentti

Johan Eriksson

Johanilla on yli 20 vuoden kliininen kokemus tyypin 1
ja tyypin 2 diabeteksen hoidosta sekä muista sisätautialan sairauksista kuten verenpainetaudin ja ylipainon hoidosta.

 

Lt, diabetologi, yleislääketieteen erikoislääkäri

Merja Laine

Merjalla on yli 20 vuoden kokemus tyypin 1, tyypin 2 diabeetikoiden sekä prediabeteksen hoidosta perusterveydenhuollossa. Merja on perehtynyt myös ylipainon, kohonneen verenpaineen sekä kolesteroli- ja aineenvaihduntahäiriöiden hoitoon.


Diabeteshoitajat & muut asiantuntijat

Diabeteshoitaja,
sairaanhoitaja

Niina Nippula

Vastaava diabeteshoitaja

Niina edustaa vahvasti uuden sukupolven diabeteshoitajia ja pitää äärimmäisen tärkeänä henkistä hyvinvointia osana diabeteksen hoitoa. Niina onkin erikoistunut hyvinvointivalmentajaksi sekä personal traineriksi. Hoitajana hän on kannustava ja antaa asiakkailleen parhaan mahdollisen tuen arkeen. Tarpeen vaatiessa Niinalta löytyy tarvittavaa jämäkkyyttä, jotta tuloksiin kohti parempaa hoitotasapainoa päästään. Niina uskoo siihen, että hoitotulosten saavuttamiseen tarvitaan positiivisia onnistumisia sekä virheistä oppimista ilman syyllisyyden tunnetta. "Haluan kohdata diabeetikon ihmisenä hänen arjen haasteet ymmärtäen. Tiedän, ettei diabeetikolla ole kahta samanlaista verensokeripäivää."

Niina on ollut mukana perustamassa Neliapilaa ja hoitaa nykyisin myös Neliapilan hallinnolliset tehtävät. Niinalla on pitkä kokemus niin julkisen kuin yksityisen terveydenhuollon parissa.

 

Riitta Linnanmäki-Rinne

Riitta on ollut diabeteshoitajana lähes 10 vuotta sekä sairaanhoitajana 23 vuotta ja hänellä on laajasti kokemusta hoidon eri osa-alueista. Hoitotyössä Riitalle tärkeimpänä seikkana on olla ihmisenä ihmiselle aina läsnä sekä tarjota aidosti yksilöllistä hoitoa. Riitalla on todella vahva lääkinnällinen osaaminen ja hän osaa ottaa potilaansa kokonaisvaltaisesti huomioon. Riitta on hoitajana empaattinen, kuuntelevainen sekä perusteellinen ja tarjoaa hoitoa voimavaralähtöisesti. 

Raila-Manninen.jpg

Sairaanhoitaja, seksuaaliterapeutti

Raila Sulasalmi

Raila on toiminut yli 10 vuotta sairaanhoitajana sekä erikoistunut valtimosairauksiin, joihin kakkostyyppin diabetes myös lukeutuu. Raila antaa sinulle yksilöllisen ohjauksen sydän- ja verisuonisairauksien hyvään hoitoon sekä neuvot oma-seurantaan. Seksuaaliterapeutin koulutus antaa hänelle valmiudet auttaa myös seksuaalielämän sekä diabeteksen yhteensovittamisessa. Raila on vihkiytynnyt työlleen, uskaltaa tarttua kanssasi uusiin haasteisiin ja löytää innovatiivisia keinoja parhaiden ratkaisujen löytämiseksi. Lisäksi hän on erikoistunut digitaaliseen hoidonohjaukseen ja kouluttaa terveydenhuollon ammattilaisia diabeteksen tuetun etähoitopalvelun Balansion käyttöön.

Anne.R-väri.jpg

Lisensoitu ravintovalmentaja

Anne Ruuskanen

Annella on perhepiiristä kokemusta 20 vuoden ajalta diabetesarjesta. Anne valmistui ravintovalmentajaksi vuonna 2016. Ennen yrittäjyyttä Anne oli useamman vuoden mukana suunnittelemassa sekä toteuttamassa henkilöstön työssäjaksamiseen liittyvää projektia elämäntapavalmennuksen näkökulmasta yhteistyössä kahden suuren työterveystoimijan kanssa. 

Kerryttämänsä kokemuksensa pohjalta Anne auttaa mielellään sinua löytämään tasapainon oikeanlaisen ravinnon, liikunnan ja levon kesken hyvinvointisi parhaaksi. Lue lisää Annesta sekä ravintovalmennuksesta täältä.